Monthly Archives November 2016

Wefie Sebelum Cuti

Read More

Terima kasih Cikgu Karim : Jasamu Kami Kenang

Cikgu Abdul Karim b. Mohd merupakan cikgu yang sinonim dengan kewujudan SK Kelebang Jaya kerana beliau merupakan salah seorang “caretaker” yang membuka sekolah ini bermula 1/6/2011 dahulu.

Beliau dan En. Ahmad Azahar telah menghadami selok belok pembukaan sekolah ini daripada hal peralatan dan prasarana sekolah hinggalah kepada hal-hal pengurusan awalan pembukaan sekolah. Malah logo, misi,visi,piagam dan motto SKKJ merupakan idea dan garapan kedua-dua mereka. Logo sekolah masih kekal digunakan manakala visi,misi,piagam pelanggan, motto dan fokus sekolah telah dimurnikan apabila Guru Besar SKKJ sebelum ini iaitu En. Ayub b...

Read More

Majlis Perpisahan 2 Tonggak SKKJ : Majlis sesi petang

Tarikh      : 25/11/2016

Masa        : 3.00 petang

Tempat    : Dewan Terbuka SK Kelebang Jaya

Guru yang diraikan : En. Ayub b. Don (Mantan Guru Besar) dan En. Abdul Karim b. Mohd(Mantan PK  HEM)

Read More

Majlis Perpisahan 2 Tonggak SKKJ : Wira yang Pergi

Tarikh  : 25/11/2016

Masa    : 9.30 pagi

Tempat  : Dewan Terbuka SK Kelebang Jaya

Guru yang bertukar : En. Ayub b. Don (Guru Besar) . Beliau akan bertugas di tempat baru iaitu SK Sg. Rokam.   En. Abdul Karim b. Mohd (K HM) pula akan bertukar ke SK Hj. Mahmud

Read More

Terima kasih tuan!

Barisan pentadbir, guru-guru, kakitangan sokongan, murid-murid,para ibu bapa dan seluruh warga SK Kelebang Jaya melahirkan rasa dukacita atas pertukaran En. Ayub b. Don,Guru Besar yang banyak menaburkan budi dan berjasa membangunkan sekolah ini, seawal sebelum pembukaan sekolah lagi.

Beliau merupakan guru besar pertama yang telah menyaksikan bagaimana sekolah ini bertatih pada awal pembukaannya pada 18/9/12 lantaran keadaan serba kekurangan pada masa itu...

Read More

PK Kokurikulum Baru : Selamat datang Puan!

Guru-guru, kakitangan sokongan, murid-murid dan seluruh warga SK Kelebang Jaya mengucapkan selamat datang kepada Pn. Siti Zaleha bt. Mohd Noh, Penolong Kanan Kokurikulum SK Kelebang Jaya yang baru.

Pn. Siti Zaleha akan mengisi tempat En. Mohd Azharri b. Othman yang bertukar jawatan ke Penolong Kanan HEM di sekolah ini.Selamat datang puan. Semoga kita dapat mencipta keserasian bersama dan berganding bahu membangunkan dan mencipta kecemerlangan bagi SK Kelebang Jaya.

Read More

Hari Kokurikulum 2016 : Meriah, ceria, santai!

Tarikh   : 24/11/2016

Masa     : 8.30 pagi

Tempat  : Tapak  perhimpunan SKKJ, dewan terbuka, kantin dan persekitaran SKKJ

Aktiviti  : Pertandingan memasang khemah, pertandingan ikatan, pertandingan memasak, pertandingan kawad statik , pertandingan balutan anduh dan pertandingan rekacipta.

TAHNIAH KEPADA JAWATANKUASA PENGANJUR, GURU-GURU DAN MURID-MURID YANG TERLIBAT. KALIAN HEBAT!

Read More

Jamuan Tahun 6 : Penyatu Ukhwah

Tarikh      : 23/11/2016

Masa        : 9.30 agi

Tempat   : Dewan Terbuka SKKJ

Sasaran  : Murid-murid Tahun 6, Guru-Guru Tahun 6 dan semua guru SKKJ.

Tetamu Khas   : En. Ayub b. Don(Mantan Guru Besar yang bakal bertukar ke SK Sg. Rokam) , En. Abdul Karim b. Mohd(Mantan PK HEM yang akan bertukar ke SK Hj. Mahmud), Puan Azuar bt. Ariffin(PK Pentadbiran), En. Mohd Azharri b. Othman(PK HEM yang bertukar jawatan dari PK Kokurikulum) dan Pn. Siti Zaleha(PK Kokurikulum yang baru).

Read More

Majlis Anugerah Akademik & Khatam Al-Quran 2016 : Tokoh Murid

Read More

Majlis Anugrah Akademik & Khatam Al-Quran 2016 : Tokoh Kokurikulum

Read More